"Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah dendam. Jika kebaikan dibalas kebaikan itu adalah perkara biasa. Jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim. Tapi jika kejahatan dibalas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji."

Wednesday, June 19, 2013

Memori Melancong ke Korea Selatan Musim Bunga 2013 Part 10 (Itaewon - Incheon Airport)

Memori Melancong ke Korea Selatan Musim Bunga 2013 Part 10 (Itaewon - Incheon Airport)


Catatan terakhir pengalaman aku dan isteri ke Korea pada musim bunga 2013 ini. Pagi2 kami bangun pukul 4.30 pagi untuk naik teksi pada pukul 6 pagi. Segala penat dan lelah kami kira semakin tamat laa kata nya kan. Kami sampai di Airport dalam masa setengah jam je. Best laa sampai awal.Memang ramai laa orang masa ini. Pagi2 dah sibuk sama macam kat KLIA/LCCT. 



Aku dan Isteri sudah berada di luar Guest House kitorang sebelum naik teksi ini. Masa ini sejuk sangat. Rasa  berat nak tinggalkan tempat ini. Tak pe laaa kan


Aku dengan Ezat. Tour Guide yang banyak bantu kami semasa kami di Korea ini. Segala benda dia tolong aku dan isteri..Dia amat digalakkan untuk guide di masa akan datang ye kawan2.



Sejuk2 ye 



Tunggu air asia laa kawan2..Airport sini berbeza dengan LCCT..memang best laa duduk dengan wifi yang laju tahap gaban punya :D







Selamat Tinggal Korea Selatan insyaallah aku akan datang sekali lagi ya..insyaallah aku akan sampai punya..Semestinya.

Tamat Sudah Catatan Perjalanan ke Korea, satu pengalaman yang mana aku rasa cukup berharga dan bermakna sebab aku dapat belajar budaya dan kemajuan Negara korea. Aku rasa memang ia paling baloi datang ke Korea ini. Kena budget betul2 ye kawan sebab kos nak ke sana makan banyak woooo. Insyaallah tahun depan aku dan isteri plan nak ke Jeju Island. Pulau yang paling cantik di dunia di Selatan Korea. Insyaallah aku akan sampai di sana nanti.

Terima Kasih ye kawan2..

Sekian Terima Kasih.

2 comments:

  1. Salam bro, saya plan nak ke korea bln october nanti. Boleh tak bagi contact no. Ezat, you punya tour guide and mind to share you punya itinerary semasa di korea. My email. khairulhazwan86@gmail.com

    Thanks!

    ReplyDelete
  2. boleh jaa bro...ko boleh masuk page FB dia..ini link dia https://www.facebook.com/pages/Jom-Lawat-Korea/145547068861900?fref=ts

    ReplyDelete