Live a good, honorable life. Then when you get older and think back, you’ll get to enjoy it a second time.

Sahabat Perjuangan Ku

Friday, January 25, 2013

Syark Air Force (SAF) - 1/200 Hogan Wings Japanese Air Self Defence Force (JASDF) C130H Hercules







1/200 Hogan Wings Japanese Air Self Defence Force (JASDF) C130H Hercules

Good evening and happy maulidur rasul for all my muslim friend and to myself also. Today another 1/200 collection that i got before New year 2013 ago. C130H Hercules from JASDF (Japanese Air Self Defence Forces) come over in my airbase by Hogan Wings Brand. There are 16 of this aircraft has been served in JASDF. My C130H JASDF has been operated by 401 Airlift Squadron 

Thursday, January 17, 2013

Syark Air Force (SAF) - 1/72 Witty Wings US Navy F14A Tomcat, VF 111, Sundowners Squadron, Miss Molly, USS Carl Vinson







1/72 Witty Wings  US Navy F14A Tomcat, VF 111, Sundowners Squadron, Miss Molly, USS Carl Vinson

Hi guys, Already night in Malaysia right now. I can't sleep lol hahahaha. So in order to that feeling. I would like to shared my another diecast collection from F14 Tomcat Variants. VF 111 squadron as known as Sundowners Squadron. Last time I shared with F4B Phantom II VF-111 that has been served with good service in Vietnam War and other conflict she has been involved during her service. After Vietnam War, US Navy replaced F4 Phantom II with the New Fighter during that time F14 Tomcat including Sundowners Squadron. Sundowners received her first F14 tomcat in year 1978. My F14 Sundowners Sqd with nickname Miss Molly F14D Tomcat that has been served in USS Carl Vinson. 

Thanks for viewing guys




Wednesday, January 9, 2013

Rest in Peace Mendiang Datuk Kanang Anak Langkau










SALAM TAKZIAH WIRA NEGARA DATUK TEMENGGONG KANANG

Semua sudah ketahui bahawa minggu lepas minggu sedih bagi semua rakyat negara sebab mendiang kanang meninggal dunia di Hospital Umum Sarawak pada 3hb Januari 2013 disebabkan serangan sakit jantung di rumah nya. Aku hanya dimaklumkan oleh sahabat ku dari Panggilan Pertiwi iaitu saudara Helang Rimba mengenai kematian mendiang. Aku telah mengikuti setiap proses pengebumian mendiang dari Hospital sehingga beliau disemadikan di Makam Pahlawan. Biar laa orang nak cakap apa pun pasal mendiang ni. Aku tetap mengenang jasa mu Wira Negara. Akan aku pertahankan Tanah Tumpah ini sehingga darah terakhir. 

"Agi hidup Agi Ngelaban"

Rest in Peace My Hero

Untuk melihat gambar pengebumian boleh ke forum PP : Wira Negara Kanang



Tuesday, January 1, 2013

Selamat Tahun Baru 2013 Masihi


SELAMAT TAHUN BARU 2013 MASIHI

Salam Sejahtera Sahabat dan Pelawat Blog Aku yang selama ini banyak menyokong aku dan selalu luang kan masa melawat blog kecil aku ini. dah dekat 3 tahun blog aku ini wujud dan selama tu laa aku berkhidmat dengan Panggilan Pertiwi dan Negara aku. Banyak perubahan berlaku seiring dengan perjalanan hidup aku di Sarawak di tahun 2012. Panggilan Pertiwi sudah menjadi NGO, Isteri ku Rosidah Shamsuddin menetap bersama aku di sarawak dan Rumah Sewa Pertama aku.

Berkenaan hobi no.1 aku iaitu Military Model Collecter masih lagi menjadi racun dalam hati dan jiwa raga aku ini hahahah. Sekarang fokus aku pada F4 Phantom dah tercapai. Inshaallah azam 2013 dalam hidup collecter lebih berfokus kepada F14 dan F18 diecast dan inshaaallah kalau ada rezeki sikit2 nak ada gak Aircraft Carrier atau LHD skala 1/350 kalau ada rezeki. Skala 1/48 plak aku masih fokus lagi in shaa allah 1/48 USAF F4 Phantom II D dari naza. Aku juga dalam plan nak buat 1/48 F35 JSF dekat sandakan hobby dan MIG29N dekat majorbee. Cuma ikatan budget pertahanan ni buat aku kena berkira2 sekarang ni.

Azam 2013 bagi aku lebih kepada memajukan diri dan kalau boleh jadi bapak laa plak..hahaha kalau ada rezeki dapat laa kan. Azam 2013 juga still jadi collecter tegar gak hahahah. Cuma Tahun 2013 banyak perubahan akan berlaku.

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2013